Happy Pride!

Idag är det Stockholm Pride Festivals Pridetåg. Tiotusentals människor går genom Stockholms gator, och hundratusentals tittar på, för att manifestera sin övertygelse om alla människors lika värde. Oavsett vem du är så har du samma värde som din medmänniska. Det är viktigt att ta ställning och göra sina val för det du anser är rätt och riktigt.

Pridefärgerna

Likheter finns mellan HBTQ världen och funktionsnedsattas värld. Att inte vara normen. Att alltid vara den som inte passar in i mallen. Att behöva vara rädd för att inte bli bemött som den man är. Många försöker vara någon annan än den man är för att få plats i samhället.

Vi duger som vi är

Men det är inte människorna som ska behöva ändra på sig utan det är normen, mallen som ska ändras. Vi måste lyfta våra skygglappar som utgör normen i samhället och omvärda vad som är ”normalt”. Värdet i oss som människor finns inte i vad vi är, utan hur vi är. Det spelar ingen roll om någon är homosexuell eller någon annan är rullstolsburen pga exempelvis cerebral pares. Det som spelar någon roll är hur vi är och hur vi bemöter våra medmänniskor.

Färgglad bild på en arm som håller blåsbubblor på Pride Västerås

Svenska CP-föreningen står upp för allas lika värde! Happy pride!

Därför hyllar Svenska CP-föreningen Stockholm Pride Festival. Vi delar vision med dem som går i Pridetåget för vi står upp för de värden som vi tror på. För vår egen skull och för andras skull står vi upp stolta och säger ”Vi är bra som vi är och vi duger som vi är”.

Happy pride önskar vi er!