På rätt spår igen

Nu är Svenska CP-föreningen äntligen på rätt spår igen! Det har varit några skakiga första år sedan föreningen startade 2012 men sakta men säkert stabiliserar vi oss, finner formerna för styrelsearbetet och hittar de rätta personerna som vill lägga ner tid på att hjälpa föreningen framåt. Vi tackar samtidigt alla som hjälpt till så här långt men går andra vägar nu.

Nya krafter lyfter cerebral pares

Idag hade vi föreningens första styrelsemöte för den nya styrelsen som valdes in på årsmötet och ordföranden Therese Siverbo har fått en fantastisk vice ordförande att dela arbetet med – nämligen Emelie Felderman. Therese har en sexårig son med en cp-skada medan Emelie själv lever med en cp-skada. Tillsammans får de ett helhetsperspektiv på vad det innebär att leva med cerebral pares.

Bild på Emelie Felderman

Emelie Felderman

Emelie har en egen blogg “På egna hjul” där hon skriver om att hon blivit vald till vice ordförande i föreningen idag. Grattis till posten Emelie, vi är glada att du är med på tåget!

Emelies hemsida hittar ni här: http://nouw.com/efpaegnahjul/

Eldsjälarna bakom kulisserna

Therese och Emelie kommer hjälpas åt att fronta Svenska CP-föreningen men det finns fler som hjälper till för att få allt att gå runt. Mathias Gillvén är IT-ansvarig och Jennifer Gejdner har hand om medlemshanteringen. Vi har Crystal Anderson Nystedt som är ny kassör och sedan har vi två rådgivare knutna till styrelsen i Magnus Nystedt (webb och kommunikation) samt Peter Tyrhandske (föreningsfrågor).

Föreningen har en CP-ambassadör

Svenska CP-föreningen har dessutom en fin CP-ambassadör i Viktor Johansson som fortsätter sprida budskapet om cerebral pares genom sitt artisteri. Gå gärna in på Viktors hemsida: http://www.viktorjohansson.com

Bild på Viktor Johansson

Viktor Johansson

Planer för framtiden

Närmast kommer föreningens hemsida att uppdateras med information om föreningen och cerebral pares och den kommer dessutom få en helt ny layout. Till hösten presenterar vi nya spännande projekt som ligger helt i linje med att sprida information och kunskap om cp och World CP Day hoppas vi givetvis kunna vara med på i år igen.

Medlemsintagning

Eftersom gratisprogrammet vi använde vid starten av föreningen 2012 snabbt blev för litet så är vi tvungna att börja om från början med registreringen av medlemmar. Intresset för föreningen blev större än vi anat och det gjorde att våra 150 medlemmar blev svåra att hantera i programmet. Så vi börjar om. Mer information hur man blir medlem kommer strax.

Vi lever i sociala medier

Svenska CP-föreningen har inget eget kansli, vi lever i sociala medier. Vi har inga återkommande fysiska träffar ännu men förhoppningen är att det ska bli så i framtiden. Just nu är föreningen “bara” ett gäng eldsjälar som använder de sociala medierna för att sprida information om hur det är att leva med cerebral pares och som sätter folk i kontakt med varandra genom grupper på Facebook.

Men visioner finns och med den nya styrelsen så tar vi omtag, lär av gamla misstag och fortsätter framåt med nya krafter. Tack alla ni som gör Svenska CP-föreningen till vad den är, det är ni som är aktiva i våra grupper som gör jobbet! Tillsammans gör vi skillnad och resan har bara börjat.

Nu kör vi!