World CP Day den 5 oktober 2016

Vi kan med stolhet säga att det är femte året i rad som som vi uppmärksammar World Cerebral Palsy Day. Svenska CP-föreningen tog in dagen till Sverige 2012 och under de här åren har antalet länder som är i med kampanjen ökat drastiskt! I år vill vi i föreningen fokusera på potentialen som finns i varje människa och rätten att få utveckla sin fulla potential.

Förra året blev en succé

Förra året firades World CP Day på Radisson Blu Royal Park i Solna. Talare var artisten och författaren Jonas Gardell, Lena Helgesson, som skrivit boken CP-barnet, boxningsinstruktören Erik Nyström, Svenska CP-föreningens vice ordförande Emelie Felderman och bloggerskan Natalie Chanise Ahlgren. Artisten Viktor Johansson uppträdde. Alla medverkande blev hedersmedlemmar i föreningen.

What’s your potential? Vilken är din potential?

Med tanke på det lyckade arrangemanget förra året kanske det kan tyckas banalt med ett event i sociala medier men faktum är att det är ett fantastiskt verktyg att påverka folks attityder och väcka opinion. Vi som är engagerade i Svenska CP-föreningen är ett gäng eldsjälar som gör allt på fritiden och ni vet nog alla hur livet kommer emellan ibland. Vi har ingen stor budget, något kansli eller styrelsearvoden men vi har en önskan om att låta människor få komma till tals och lyfta ämnet cerebral pares.

Gör din röst hörd!

Därför kommer vi hålla ett event World CP Day – What’s your potential på Facebook den 5 oktober. Det finns även länk längst ner i inlägget. Tanken är att ni, under dagen, kommer få en hel del överraskningar som GulPR har hjälpt föreningen att ta fram och vi kommer få höra Viktor Johanssons nya låt Celebrate Potential. Med det absolut viktigaste är att ni har chansen att berätta om er själva. Vad behöver just du för att nå din fulla potential? Det kan handla om allt från att önska sig ett nytt hjälpmedel för att kunna gå bättre, till att berätta om hur viktig assistansen är för att ditt liv ska fungera. Eller kanske vill du bara säga: “Hej, här finns jag”? Din egen fantasi är det enda som sätter gränserna.

Var finns din potential? Världen lyssnar lite extra mycket den här dagen så passa på att göra din röst hörd. Visa att du som har en cp-skada finns och vill ta plats i livet och i världen genom att berätta om dig själv och vad du behöver för att utvecklas som människa. 

Låter det svårt? Det är det inte. Kom med i vårt FB-event så hjälps vi åt att göra en dag som är värd att minnas. Förhoppningsvis får vi sällskap av människor över hela världen som lever med cp-skador. Alla som vill är välkomna att uppmärksamma denna dag, oavsett funktionsvariation.

Har ni frågor får ni gärna kontakta ordförande Therese Siverbo på Facebook eller via mejl therese.siverbo(snabel-a)cpforeningen.se. Press hänvisas till Vilhelm Hanzen på GulPR.

Varmt välkomna! 

Svenska CP-föreningens FB-event 

World Cerebral Palsy Day hemsida