Att ha cerebral pares innebär att ha en påverkad rörelseförmåga, vilket kan visa sig i svårigheter att koordinera musklerna. Även talförmågan och rörelser kan påverkas, och du kan behöva ta mediciner som gör dig dåsig. Därför är det viktigt att ha ett bekvämt och välinrett hem, där du har alla hjälpmedel du behöver och dessutom kan koppla av ordentligt.

I BoConcepts möbelbutik hittar du många bekväma möbler till vardagsrum, sovrum, matrum och hemmakontor. Alla möbler härifrån kan anpassas efter just dina behov, så att du får plats med de hjälpmedel du behöver och samtidigt inte behöver tumma på kvalitet eller bekvämlighet. Du kan välja mellan 120 olika material och tyger, och kan få rådgivning i butik eller virtuellt.

Viktigt med god habilitering

Personer med cerebral pares behöver ofta en bra habilitering för att kunna leva ett bra och rikt liv. Annars finns en ökad risk att drabbas av sjukdomar, och svårigheter kan uppstå vad gäller att delta i mammografi, behandlingar och utredningar. Tidiga insatser kan förebygga komplikationer och lindra dem, men det krävs då bra kunskap om funktionsnedsättningen. Med hjälp av fysioterapeut och arbetsterapeut är det enklare att uppnå en god livskvalitet.

Anpassat vardagsrum

För att inreda ett bekvämt vardagsrum kan du behöva ha tillgång till en bra möbelbutik med ett rikt och varierat utbud av produkter. När du har funktionsnedsättningar kan du behöva tillbringa en större del av din tid i vardagsrummet eller ett annat större rum för din habilitering, vilket innebär att du behöver hemtrevlig och inbjudande inredning. Boconcepts möbelbutik ger dig möjligheten att köpa produkter helt anpassade till din stil och smak.

Du kan också komplettera din inredning med olika hjälpmedel för din cerebrala pares, som en text till tal-maskin som assisterar dig i att överföra skrift till tal. Om du hellre vill peka fram din kommunikation passar en pekpratare med symboler bra, vilken du kan ha i vardagsrummet för att använda i olika sociala sammanhang. När du har rätt kommunikativt stöd och en välanpassad inredning får du en enklare vardag och kan klara dig mer själv. Du kan också skaffa olika hjälpmedel som underlättar för att styra din TV eller musikanläggning, öppna samt stänga dörrar, tända och släcka lampor och mycket mer.

Smart hem underlättar

Den nya trenden med ”smarta” hem där allt styrs från en mobil eller läsplatta är särskilt bra för personer med cerebral pares. När du trådlöst kan styra alla apparater bekvämt från soffan behöver du inte lägga ner lika mycket tid på vardagssysslor. Det finns särskilda fjärrkontroller som är framtagna för personer med motoriska eller kognitiva funktionshinder, vilket gör att det smarta hemmet fungerar för alla. Du kan också skaffa programmerbara fjärrkontroller så att du får just de funktioner du är i behov av. För att inte behöva bära kontrollerna överallt kan du använda en armbandssändare, som har en enkelt åtkomlig knapp. Det finns även särskilda hjälpmedel utvecklade för barn med cerebral pares, som pekböcker där barnen kan peka på stora symboler med pekdon eller fingrar. Tack vare dagens alla möjligheter till att skapa smarta hem och köpa anpassade möbler i möbelbutik har livskvaliteten ökat stort för personer med cerebral pares.